FOREX FORUM TR (FOREKS BİLGİ PAYLAŞIM MERKEZİ)
  ANA SAYFA     Ekonomik Takvim     Foreks Haberleri    Brokerlar    Yazarlar     Hakkımızda     VIP Giriş     Foreks TV     Mobil Versiyon
Go Back   FOREX FORUM TR (FOREKS BİLGİ PAYLAŞIM MERKEZİ) > Foreks'e Yeni Başlayanlar için
Foreks'e Yeni Başlayanlar için Yeni başlayanlar için platform kullanımları hakkında bilgiler ve önemli püf noktalar.

Seçenekler
Alt 08 Eylül 2018, 23:09
Yahak Yahak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Üye

Yahak is on a distinguished road

Herkese merhabalar ve bol kazanclar
Tecrubelilere sacma gelecek bir soru sormak durumundayim lakin iktisat mezunu olmama ragmen bir turlu anlayamadim.
Sorum kaldirac ile ilgili.. teoride anladigim
Kadariyla kaldirac daha fazla
Kazanmaya imkan veren ancak ayni oranda da riskli bir aractir. Fakat pratikte;

- 1000 usd ve 10000 usd yatirim ile girmis iki farkli yatirimci dusunelim. Ikisinin de kaldiraci 1:200 olsun. Her ikisi de 0.1 lot buy acmis olsun ve kur 10 adim artmis olsun. Ikisi de 0.1x10= 1 usd kar etmis olmaz mi?

Bunlari yazarken bir soru daha aklima takildi

- 1:1 kaldiracta 1:500 teminata gore daha cok teminat baglaniyor. 1 kaldirac 500 kaldiractan daha mi buyuk oluyor?

Daha bunlari anlayamadiysan birak bu isi diyorsaniz soyleyin lutfen )

Yanitlarsaniz cok memnun olurum.

Tesekkurler
Alt 10 Eylül 2018, 17:03
Ertuğrul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ertuğrul Ertuğrul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi

Ertuğrul is on a distinguished road

Alıntı:
Yahak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tecrubelilere sacma gelecek bir soru sormak durumundayim lakin iktisat mezunu olmama ragmen bir turlu anlayamadim.

- 1000 usd ve 10000 usd yatirim ile girmis iki farkli yatirimci dusunelim. Ikisinin de kaldiraci 1:200 olsun. Her ikisi de 0.1 lot buy acmis olsun ve kur 10 adim artmis olsun. Ikisi de 0.1x10= 1 usd kar etmis olmaz mi?

- 1:1 kaldiracta 1:500 teminata gore daha cok teminat baglaniyor. 1 kaldirac 500 kaldiractan daha mi buyuk oluyor?

Tesekkurler
1 lot 100.000 birim
0,1 lot 10.000 birim (0,1 lota mini lot denir)
0,01 lot 1000 birim (0,01 lota mikro lot denir)

Evet ikisi de 1 usd kar yapar. Çünkü önemli olan kaç lot poz açtığındır.
FX de sistem şöyledir:
Sen kendi paran ile işlem açmazsın. Aracı kurum sana borç vererek senin adına işlem açar. Ne kadarlık işlem açabileceğin kurumda açtırdığın hesaba yatırdığın paraya bağlıdır. Kaldıraç oranı ne kadar yüksekse kurum sana o kadar çok borç veriyor demektir. Bu da oldukça büyük bir risktir. Zaten fx i kumara çevirmede burada başlar. Bu yüzden SPK Türkiye'de kaldıraç oranını 1:10 ile sınırladı ki girilecek risk küçülsün. Hesap açma alt limitini de 50,000 TL yaptı ki insanlar sürekli 3-5 bin bulup buluşturup FX de hesap patlatıp durmasınlar.

Anlaşılmayan yerler varsa yine sor. Uygun zamanda elimden geldiğince cevaplarım.
Alt 11 Aralık 2018, 08:35
maniac_4141 maniac_4141 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Üye

maniac_4141 is on a distinguished road

Alıntı:
Yahak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tesekkurler
1:200 kaldıraç;
Kaldıraç, kaldırmamanın yokluğudur. Kaldırmamak, aslında kendisini işlem yokken belli etmez. çünkü kaldıraç, işleme yüklü girmenin varlığıdır. Kredidir. Kedi değil, kredi.

Teminat
Teminatın yüksekse misal 10bin dolar hesapta 9500 dolar teminat alınsa pozisyon 500 usd zarar edince kapanacak demektir. Ana parayı korur yani iyi bir şey
Alt 09 Mayıs 2023, 15:15
4tilla 4tilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi

4tilla is on a distinguished road
Standart VİOP Spread ?

Arkadaşlar merhaba
Daha Foex e geçiş yapmadığım için deneyim kazanmak için VİOP ta devam ediyorum. İsim vermeyeyim şu TV reklamlarındaki meşhur üç harfli yatırım firması. Burada yüklü fiyatlarla bir kontrat alıyoruz, ama kurlar değiştikçe kotasyonda ödenecek prim tutarları görünüyor. Pozisyon kapatırken yine alım-satım fiyatı adı altında kesintiler yapışıyor, hadi onada eyvallah dedik. Ama şöyle bir durum var örneğin 02.05.2023 tarihinde altın onsu 2017 dolarken zararım 187 USD iken 06.05.2023 tarihinde altın onsu yine 2017 dolar ve zararım 242 USD idi. Sorduğumda bana opsiyon hesaplama aracı linkini atarak yarım ağız geveleme cevap verdiler. Benim asıl merak ettiğim şu, zaten çok yüklü fiyattan kontrat satın alıyoruz, kazık spread oranlarınada katlanıyoruz, pozisyon kapatırken kestikleri parayada eyvallah diyroyz ama bunların istedikleri zaman kotasyona hile yapmaları mümkünmü ? yani normal şartlarda verdiğim örneğe göre vade kısalırken kar etmem yada zararımın azalması gerekmezmiydi ? Yani kotasyonu manüple ederek düsürme şansları varmı ? Sorduğumuzda hep biz Bloomberg kotasyonuna bağlıyız diyorlar. Birde forexte BE ne demek ? Pip nedir kendim nasıl hesaplarım ? VİOP da normal türev aracın alış/satış fiyatları yerine kontrat fiyatlarını koyuyorlar.

Etiketler
forex, forex bilgi, forex eğitim

Konuyu Toplam 21 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 20 Misafir)
rsmztrk
Seçenekler