Merhaba arkadaşlar
Forex de çok yeni olduğum için henüz var olan forex hesabımdan henüz işlem yapmadım zira çok okuyup öğrenmem gerektiğini biliyorum. Yabancı forex sitelerinde translate sayesinde bir şeylere göz gezdirirken şöyle bir strateji okudum. Konu hakkındaki görüş ve tecrübeleriniz benim için çok önemli. Alıntıladığım strateji şu :
Riskten korunan grid ticaret sistemi, piyasa hangi yönde hareket ederse etsin, kişinin bir kazançtan para kazanabilmesi gerektiği ilkesini kullanır. Bu nedenle hiçbir durak gerekli değildir. Bunun mantıksal olarak mümkün olmasının tek yolu, aynı anda aktif bir alım ve satım işleminin olmasıdır. Çoğu tüccar bunun ticaret intiharı olduğunu söyleyecektir, ancak buna daha yakından bakmak için bazılarını ele alalım.
Diyelim ki bir tüccar, bir para birimi 100 seviyesindeyken aktif bir alım satımla piyasaya giriyor. Fiyat daha sonra 200'e hareket ediyor. Alış 100 kadar pozitif ve satış 100 kadar negatif olacak. bu noktada ticaret kurallarını çiğnemeye başlıyoruz. Pozitif alımımızı bozduruyoruz ve 100'lük kazanç hesabımıza gidiyor. Satış şimdi -100 kayıp taşıyor.
Izgara sistemi, piyasadaki herhangi bir hareketin nakit olduğundan emin olmasını gerektirir. Bunu yapmak için tekrar bir alış ve satış işlemine girilir. Şimdi, kolaylık sağlamak için, fiyatın 100 seviyesine geri döndüğünü varsayalım.
İkinci satış şimdi 100 pozitif oldu ve ikinci alış -100 kayıp taşıyor. Kurallara göre, biri satışı bozdurur ve hesabınıza 100 dolar daha eklenir. Bu, bu noktada nakde çevrilen toplamı 200'e getirir.
Şimdi aktif kalan ilk satış, -100 olan 200 seviyesinden şimdi başa baş olduğu 100 seviyesine taşındı.
Birlikte eklenen 4 işlem şimdi sihirli bir şekilde bir kazanç gösteriyor: - 1. satın alma +100 olarak, 2. satış +100 olarak bozduruldu, 1. satış şimdi başa baş ve 2. satın alma -100. Bu, genel olarak toplamda 100'lük bir kazanç sağlar.
Tüm işlemleri tasfiye edebilir ve biraz çay içebiliriz.
Fiyatların beli bir aralıkta dalgalandığı enstrümanlar için bu işlemi yapmak bana çok mantıklı geldi. Yukarıdaki örnekte fiyat her destek ve direnç seviyelerine geldiğinde işlemi uygulamak kazandırırmı gerçekten ?