FOREKS FORUM TR (UCRETSIZ FOREKS BILGI PAYLASIM MERKEZI)
     ANA SAYFA       Ekonomik Takvim       Foreks Haberleri        Brokerlar     Yazarlar       Hakkımızda      VIP Giriş      Foreks TV
Go Back   FOREKS FORUM TR (UCRETSIZ FOREKS BILGI PAYLASIM MERKEZI) > Foreks'e Yeni Başlayanlar için
Foreks'e Yeni Başlayanlar için Yeni başlayanlar için platform kullanımları hakkında bilgiler ve önemli püf noktalar.
Cevapla
 
Seçenekler
  #1  
Alt 10 September 2011, 10:43
admin admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Webmaster
 
Üyelik tarihi: 10 September 2011
Mesajlar: 561
admin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond reputeadmin has a reputation beyond repute
Standart Metatrader ve diğer plaformların Kullanımı

Bu bölümde forexe yeni girmiş kişiler için platform kullanımları ve çeşitli temel bilgilerin paylaşımı yapılacaktır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10 November 2011, 10:09
aGrasiwe aGrasiwe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 14 October 2011
Mesajlar: 115
aGrasiwe is on a distinguished road
Standart

keşke yapılsa
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 11 November 2011, 13:32
mdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mdem mdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 September 2011
Mesajlar: 220
mdem is on a distinguished road
Standart

Metatrader a yeni indikatör ekleme

İndikatör dosyaları mq4 ve ex4 uzantılı oluyor.
- C:/Program Files içerisinde kullandığınız platformun klasörünü bulun ve açın.
Kullandığınız firma adı ile birlikte yazar.
FXDD Malta - MetaTrader 4
Integral Trader2
MetaTrader FXCH ... gibi.

- onun içinde experts klasörünü açın
- indicators klasörünü açın ve buraya yeni indikatör dosyalarınızı kopyalayıp yapıştırın.
- Metatrader açıksa kapatıp yeniden açın.
- İndikatörü eklemek istediğiniz grafiği açın.
- Sol ütte < Ekle > Göstergeler > Özel > burada indikatörünüzün ismini bulup tıklayın.
- İndikatörle ilgili ayarlar penceresi açılır, değişiklik yapmayacaksanız TAMAM deyin.
- İndikatörünüz grafiğe eklenmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 11 November 2011, 14:12
mdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mdem mdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 September 2011
Mesajlar: 220
mdem is on a distinguished road
Standart

PROFİLLER

Metatrader ekranını düzenlediniz, grafikler açtınız, indikatörler eklediniz, sistemler eklediniz ama grafiği kapattiğinız anda veya başka bir sorun olduğunda tüm düzenlemeniz kayboluyor.

Bunu engellemek için Profil olarak kaydedebilirsiniz.

Sol üstte <DOSYA> Profiller > Profili kaydet
istediğiniz ismi verebilirsiniz profilinize.
Bu şekilde istediğiniz sayıda profil oluşturabilirsiniz.

Platform değiştirdiğnizde aynı profili kullanmak isterseniz, profilin yedeğini alıp başka bir yere kopyalayın. Yeni platforma yapıştırıp kullanabilirsiniz.

C:\Program Files\MetaTrader 4\profiles klasöründen yedeğinizi alabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 13 November 2011, 14:28
musti05 musti05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 07 October 2011
Bulunduğu yer: tokat
Mesajlar: 213
musti05 is on a distinguished road
Standart

mt4 de strateji denemesini nasıl yaparım. bir kere yaptığımı hatırlıyorum ama şimdi hep hata veriyor. bir türlü deneme yapamıyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 22 November 2011, 23:26
mdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mdem mdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 September 2011
Mesajlar: 220
mdem is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
musti05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mt4 de strateji denemesini nasıl yaparım. bir kere yaptığımı hatırlıyorum ama şimdi hep hata veriyor. bir türlü deneme yapamıyorum.
STRATEJİ TEST (geçmiş verilerle EA deneme)

[IMG][/IMG]

İndirdiğiniz EA da sorun varsa olabilir.
Yada bazen platformda sorun oluyor.
OrderSend komutunu hatalı görüp işlem yapmıyor.
Kapatıp açınca düzelsede bazen yeniden kurmak gerekebilir.

Model : Every tick gerçeğe en yakın olanıdır. Diğerlerinin kullanılmasını Metaquotes firması önermez.


sn explorer den alıntıdır.

Konu mdem tarafından (23 November 2011 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 23 November 2011, 00:25
mdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mdem mdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 September 2011
Mesajlar: 220
mdem is on a distinguished road
Standart

Trailing stop (Takip eden zarar durdurucu) Takip eden SL

SL yi sürekli kendiniz çekmek istemiyorsanız bunu kullanabilirsiniz.
belli bir pipsden sonra devreye girer
misal 20 pips derseniz 20 pip artıya geçtikten sonra
fiyat yükseldikce oda fiyatla yükselir ama fiyatla tralig stop arasında
sürekli 20 pip vardır ne zaman fiyat 20 pip düşüş sergilerse o zaman poz sl olur

Platformun sürekli açık ve online olması gerekir, kapatırsanız Trailing Stop çalışmaz.

Açtığınız pozisyona sağ tıklayın > Takip eden zarar durdurucu > 15 pips, 25 pips.. vb size uygun olanı seçin.

"Özel" seçeneğinden kendi istediğiniz herhangi bir değeri de girebilirsiniz. En düşük mesafeler kurumdan kuruma değişebilir.

her kurumun platformunda yoktur. bazı kurumlar bunu sağlamaz.

Konu mdem tarafından (12 December 2011 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 23 November 2011, 00:57
mdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mdem mdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 September 2011
Mesajlar: 220
mdem is on a distinguished road
Standart

Template .tlp dosyası, grafik şablonu

Bir grafikte yaptığınız düzenlemeleri, eklediğiniz indikatörleri yani oluşturduğunuz sistemi diğer grafiklere de uygulayabilmenizi sağlar.

Grafik üzerinde sağ tıkla>şablon>şablonu kaydet> şablona isim ver
isimde Türkçe karakter kullanmayın.

Şablonu forumda paylaşmak istersen, tekrar kayıt ediyormuş gibi gir ama masaüstünü seç. tpl dosyasını kolayca bulabilirsin masaüstünde.

Standart dışı indikatörler kullanıyorsanız onları da göndermelisiniz foruma.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 02 December 2011, 01:07
emirler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emirler emirler isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üstat
 
Üyelik tarihi: 10 September 2011
Mesajlar: 4.115
emirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond reputeemirler has a reputation beyond repute
Standart

birde arkadaşlar, diyelim indikatörler meteden sildiğinizde exe lerinide silmeyi unutmayın. Her türlü indikatörü ea test butonunu kullanarak istediğiniz zaman diliminde expert bölümündeki ma ortalamalarını yada macd ea sı kurulumla birlikte metenin içinde gelir, bunların pekde kazandırdığı yoktur, neden konmuştur, indikatörleri test edebilmeniz için. Bahsettiğim ea ları test bölümünde seçip başla düğmesine bastıktan sonra isdediğiniz indikatörleri tek tek yada topluca test edebilir, ne yapdığını görürsünüz.

Konu emirler tarafından (02 December 2011 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 02 December 2011, 01:14
ergnklc ergnklc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Guest
 
Üyelik tarihi: 11 September 2011
Mesajlar: 491
ergnklc is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
emirler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
birde arkadaşlar, diyelim indikatörler meteden sildiğinizde exe lerinide silmeyi unutmayın. Her türlü indikatörü ea test butonunu kullanarak istediğiniz zaman diliminde expert bölümündeki ma ortalamalarını yada macd ea sı kurulumla birlikte metenin içinde gelir, bunların pekde kazandırdığı yoktur, neden konmuştur, indikatörleri test edebilmeniz için. Bahsettiğim ea ları test bölümünde seçip başla düğmesine bastıktan sonra isdediğiniz indikatörleri tek tek yada topluca test edebilir, ne yapdığını görürsünüz.
usta indikatörü nasil etcez, ea lar tamam da sadece indikatör test etmek istersek, nasil olacak, üstadin biri indikatör test edemzsin ea yazmak lazim önce dedi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
forex platform



Konuyu Toplam 10 Üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 8 Misafir)
hasmetadem, yenice09
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


.


Powered by vBulletin®
2008 © 2017 ForexForumTR Tüm Hakları Saklıdır.